Mamacubatry - Mi Urai

MMCT-MiUrai

Mi Urai is made with select ingredients, using the latest technology to create premium egg noodles with superior bite. Try both Mi Urai Original and Mi Urai Flat, and enjoy them with your favourite recipes

More details

RM6.95

   Delivery Options
Standard Delivery 2 - 5 days
Free Shipping for total spending above RM50 within the same seller
Payment Methods
Payment Methods

Seller Review 85.08%
Seller Motherhood Marketing  
Brand Mi Urai

Motherhood Rewards
Your basket must contain at least RM10.00 of products in order to get loyalty rewards.


Product Review4.8/5 (4 votes)

More info

How To Join:

  • Step 1: Complete your information & get your free Mi Urai (you will receive 2 packs of Mi Urai)
  • Step 2: Cook a delcious meal with Mi Urai
  • Step 3: Take photo of the cooked meal with 1 pack of Mi Urai next to the dish,
  • Step 5: Post the same photo on your Instagram. Make sure your profile is set to public and add hashtags #MamaCubaTry #MiUrai #SemuaPunBoleh with tag @motherhood.com.my

Cara - Cara Penyertaan:

  • Langkah 1 - Lengkapkan borang anda untuk menerima Mi Urai percuma
  • Langkah 2 - Masak menggunakan Mi Urai yang di terima (Anda akan menerima 2 pek Mi Urai)
  • Langkah 3 - Tangkap gambar masakan anda bersama 1 pek Mi Urai di sebelahnya
  • Langkah 5 - Post gambar tersebut ke Instagram anda (pastikan profil Instagram anda di set 'public') sertakan hashtag #MamaCubaTry #MiUrai #SemuaPunBoleh, tag @motherhood.com.my tag @motherhood.com.my

Reviews

5.0/5
 
52 Reviews
31/05/2021

Sangat Versatile

Mi Urai Carbonara dengan BBQ Chicken Strip. Ni kita guna Mi Urai Flat. First time try Mi Urai ni. Tekstur dia okay, tapi jangan rebus lama sangat 5 minutes top, kalau tak nanti dia jadi bergumpal. Macam-macam menu boleh buat, sangat versatile. Satu keping Mi Urai tu just nice untuk sorang makan. My kids yang suka spaghetti je pun enjoy makan ni tadi. Next nak try yang original punya, boleh jadi pengganti yee mee ni.

31/05/2021

Two Thumbs Up!

Sejak tau kewujudan egg noodles keluaran Mi Urai, memang tak terkira la dah berapa kali aku masak menu Chicken Chow Mein ni. Bukan takat sedap dan mudah nak masak, tapi tak rasa bersalah sangat la sebab mi ni zero kolestrol dan zero trans fat! Yang penting preservative-free okayyy nak bagi anak makan pun bolehh. Fahri seperti biasa la, thumbs up sebab sedap.

31/05/2021

Mi Urai Terbaik

Hai semua. So hari ni dapat Mi Urai daripada website Motherhood. I pun terus nak masak mee goreng udang untuk hidangan seisi keluarga. Mula mula takut nak renda mi ni lama dalam air, terkejut gila bila mi ni maintain je dan tak mengembang. Thank you Motherhood.

31/05/2021

Berkualiti Tinggi

Hari ni nak main masak masak. Lepas dapat pek review Mi Urai dari laman web Motherhood Malaysia, rasa teruja sangat. Mi sedap, mudah nak direbus atau goreng. Tak perlu ragu pasal kualiti Mi Urai kerana ia sememangnya bagus.

31/05/2021

Mudah & Sedap

Tak sure nak masak apa. Kebetulan ternampak section Mamacubatry menerusi website Motherhood. Ada pulak Mi Urai. Sampai je mi ni terus rebus dengan secukup rasa, tambah ayam dan brokoli je. Sedap. Tak payah goreng pun takpe.

31/05/2021

So Sedap

My wife and I baru dapat dua jenis pek Mi Urai daripada Motherhood. Thank you Motherhood. Kami masak freestyle, letak udang galah, sos dan beberapa bahan penyedap, siap! Sedap sangat sangat.

31/05/2021

Senang Nak Masak

Yes dah sampai mi urai! Jom ler masak simple simple untuk anak dan diri sendiri. FYI sayur2 mmg mak blend sbb ada yg anti sayur & anti hijau2 dekat rumah ni. Thank you Motherhood.

31/05/2021

Peneman Setia Poached Eggs

So dah dapat Mi Urai daripada Motherhood. Masak simple-simple je, nak prepare mi ni pun senang. Tambah poached eggs dengan sayur, then boleh terus makan. Sumpah sedap.

31/05/2021

Made With Real Love

Sesame Peanut Butter Noodles using Mi Urai Flat made by my lovely wife. Post yoga meal. Acah2 tadi burn calorie banyak. Masalah betul bila housemate semua lelaki seperti saya. Thank you Mi Urai and thank you wifey!

31/05/2021

Sedap, My Husband and My Son Pun Suka

Tried Mi Urai today. Sedap! My husband cakap boleh viral kalau jual. Pastu dia suruh saya masak lagi. Ha ha! Hope over to my Instagram profile for Amjaad?s (my son) reaction.

31/05/2021

Scrumptious

Thankful to have tried Mi Urai from Motherhood Malaysia's website. It's definitely worth the price, it was scrumptious and I may get another pack soon!

31/05/2021

Semudah ABC

Semudah ABC time nak masak Mi Urai ni. Mi rasa kenyal dan berlemak berbanding dengan mi lain. Thank you Motherhood!

31/05/2021

Yummy!

??????yummy? @miurai.world ???????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????diongdiong ????????????

31/05/2021

Penyediaan Sangat Mudah & Menyihatkan

Menu Taiwanese beef noodles hari ini menggunakan Mi Telur Urai Flat. Sangat2 sedap dan penyediaan yang sangat mudah dan menyihatkan. Alhamdulillah.

31/05/2021

Superior Noodles

Tried cooking the noodles and I didn't include chicken nor beef whilst preparing it. Guess what? It tastes so much better just by the noodles themselves.

31/05/2021

Suprisingly Good

Had the opportunity to try out Mi Urai noodles from Motherhood website. So I decided to cook the green label, which is the flat noodles type. It's so easy to prepare and upon having the first bite, I completely fell in love with these noodles. Great job Mi Urai.

31/05/2021

Tastes Super Good

My wife requested for these noodles from Mi Urai to try out from Motherhood website. It tastes so good and I was surprise with how tasty it is.

31/05/2021

Highly Recommended

Mouse mommy has received Mi Urai from @motherhood.com.my #MamaCubaTry . This is the first time mouse mommy cook noodle with Mi Urai, and it has surprised me with the QQ texture of the noodles, generous portion and the noodles do not easily get too soft or expand after cooking. During weekend, mouse mommy cooks Mi Urai meal at home for family and kids, Mi Urai Kimchi and Mi Urai Mushroom Chicken. Mi Urai Kimchi ? Really love the QQ texture and taste of Mi Urai with my homemade Korean Kimchi, perfect match and recommended to K-Food lovers! Just cook the Mi Urai with hot boiled water, after that drain out the hot water and mix it up with Kimchi will do. Healthy yet delicious Mi Urai Kimchi ! Must try this out on your own at home! Mi Urai Mushroom Chicken ? Each mouthful of Mi Urai with mushroom chicken sauce is satisfying and taste good! My boys MR and MH had finished a bowl of Mi Urai Mushroom Chicken on their own. Yummy! Highly recommended Mi Urai for noodles lovers!!! Post real life review from mouse mommy.

31/05/2021

Super Easy To Prepare

alexa play not enough by fur because obviously my ingredients and skills are definitely inadequate hdjsksksjs. All in all, truly appreciate Motherhood for the Mi Urai(s) as they are super easy to cook with

31/05/2021

Sedap Weh

Since ages craving for carbonara kind of pasta but thanks to my buddy, I got chances to taste Mi Urai telur (Flat/Original). Perhaps this Mi Urai telur flat type can do the trick. Guess what, Mi Urai Carbonara garnish with chicken+sausage+bacon(beef) in the house! Sedap weh.

31/05/2021

SYOK HABISS !!

Sorry guys, just nak cerita.. semalam tiba-tiba perut rasa lapar and tak rasa nk makan nasi, i go n check kat dapur jumpa lah mi telur flat n original dari MI URAI.. So tak nak tunggu apa lagi, i started bersilat lah kt dapur and masak punya masak siaplah menu dari 2 benua hahahaha.. MI TELUR GORENG MALAYSIAN STYLE & MI TELUR BOLOGNESE dalam satu pinggan !! org putih kata " it takes two to tango" kan? Sumpah mi telur ni sedap sangat n kenyal bila makan.. SYOK HABISS !! i really recommended kt my friends n followers to tukar kepada MI URAI !! Serius Tak menyesal punya !!

31/05/2021

Dua Kali Tambah

Jemput makan tengahari semuaaa. Hari ni masak Mi Telur Urai Berkuah Sos Tiram. The boys dah 2 kali tambah ni, sedap laa. Hahaha!

31/05/2021

Easy Peasy Chap Chup Chap Siap

Hi mommies. Time2 PKP, nak2 lagi tengah WFH and PDPR ni nak masak something yg easy peasy chap chup chaps siap! So today sis masak Mee Goreng Daging using Mi Urai Telur Orginal. Senang jer, cepat and my kids mmg penggemar noodles. Mee ni lembut, and x patah2 and paling penting dia x rasa berkapur. Sbb ia tiada bahan pengawet.

31/05/2021

Great Noodles

Learnt how to cook this amazing Tom Yum noodles from my sister. Noodles courtesy of Mi Urai, which you can get from Motherhood Malaysia website. Thank you Motherhood!

31/05/2021

Very Fulfilling

Lunch today ala2 mee champa dungun (kate incik suami). This is very fulfillinh for my family of 6....tq Motherhood. Mi Urai is definitely the best choice of noodles.

28/05/2021

Highly Recommended

Teringin nak makan Mi tapi nak yg berkhasiat. Nasib baik la fira jumpa Mi Urai ni, Nak masak traditional ke barat ke semua boleh, janji berkhasiat dan anak pun boleh makan sekali. Fira masak Simple Aglio olio, betul2 simple macam ni pun dah sedap sebab guna Mi Urai. Yang buat fira tertarik tentang Mi Urai ni sebab Mi Urai ni dibuat dengan tepung gandum pilihan dari sumber yang diimport dan bebas daripada bahan pengawet. Cara penyediaan Mi Urai ni menggunakan teknologi "air-drying" yang menghasilkan mi bebas lemak tau! Menarik kan? Dan yang pasti makanan sihat. Fira share sebab fira suka! Highly recommended untuk korang yang suka makan Mi.

28/05/2021

Pengganti Spaghetti

X blh jd tgk duk lalu lalang laksa Johor, mai terliur la time2 posa2 ni... kebetulan itu hr dpt Mi telur urai , kite try la guna mi urai yg original ni x guna spaghetti, sib baik rasa dia x lari jauh.. Alhamdulillah rezeki berbuka hr ni.. Kuah sis guna ikan selayang & sekeping ikan jenahak je u olls...

28/05/2021

Elok & Kenyal

1st time cuba masak Mee Hailam Daging dan Pasta Carbonara menggunakan Mi Urai.. Mee nya elok kenyal.. Nyumm nyumm

28/05/2021

Taste So Good

Tried out Mi Urai today to cook some Thai dish. It's so good and I never expected it to taste very delicious and very easy to prepare.

28/05/2021

Best Food During MCO

My food for MCO 3.0 . for everyone lazy to cook and also easy to cook ????. Thank you Mi Urai or make food menu for me. Pad See Ew Thai style.

28/05/2021

Seriously Sedap

Hari ni dapat Mi Urai from Motherhood Malaysia. Since iols tak tau masak, suruh mak buatkan. Kami try yang flat punya untuk buat mi soup. Seriously sedap tak terhingga!

28/05/2021

Sesuai Dinikmati Bersama Keluarga

First time harini jamie try mi urai daripada Motherhood Malaysia and korang nak tau tak , this is the best mi yang jamie boleh gantikan makan dengan mi kuning sebab apa?? sebab mi urai ni sangat mudah, celur je dalam air panas then dah siap and the other thing is mi urai ni tanpa bahan pengawet dan kolestrol. best kan?? Today jamie try buat mi kari guna mi urai plastik merah yg original . super rich. mi pun sihat sesuai untuk dinikmati bersama keluarga . mommy try hard untuk buat mi kari ni tau. Thank you Motherhood & Mi Urai.

28/05/2021

Enjoyed Every Single Bite

Tadaa!! Thai style Mee Goreng for my busy Monday ! Simple yet satisfied. Thanks to Mi Urai & Motherhood. This noodle is a certainly must have in your kitchen cupboard. It?s sooo easy to cook. I can?t believe It took me just 15 mins to cook this dish and I really enjoyed every single bite of it :D

27/05/2021

Easy To Cook

Personally, the work from home situation has got me bored of the food I've ordered from the delivery services and I started to feel like I might have already ordered everything in the area! Then there's a savior who comes rescue me from boredom. Thanks Motherhood Malaysia for sending me this egg noodles. Now I could express my creativity and hunger towards this lovely dish. I'm not the expert, to be honest, but this is very easy to cook! You should give this a go!

27/05/2021

Oh, So Good!

Mi Urai is made with selected ingredients, using the latest technology to create premium egg noodles with superior bite. This time my mum used Mi Urai Original to test a Chinese fried noodle recipe. The texture of the noodles was smooth and chewy and it was incredibly delicious and I would like to try it again.

27/05/2021

Superb Quality

Noodle Chicken Carbonara. Nina guna Mi Telur Urai (Flat), Mi Urai daripada Motherhood. Saje nak try yang flat ni sebab nak kelainan. Thank you, superb quality.

27/05/2021

Pilihan Lebih Sihat

Hye Noodle Lovers! Harini i nak kongsikan resipi mudah Mi Telur Kicap yang superrrr sedap! Lebih sedap bila menggunakan Mi Urai Telur Original tau. Mee yang kenyal serta tak mudah patah bila digoreng. Paling penting tiada bahan pengawet dan berkolestrol rendah. Anak-anak kita pon boleh makan, jom bertukar kepada MiUrai untuk pilihan yang lebih sihat!

27/05/2021

Premium Product

Premium flat egg noodles with Samgyeopsal (pork belly) coated in hot & spicy Gochujang sauce, topped with Pajeori (seasoned green onion) and oven-baked cheddar cheese crisps. The noodle is very healthy and free from preservatives. Even though it?s made using air-drying technology, yet the texture is very silky, especially with this glossy sauce. On top of that, it has low cholesterol too. Try both Mi Urai Flat And Original Noodles, and enjoy them with your favourite recipes!

27/05/2021

Kenyal dan Enak!

Menu pagi Syawal harini ialah Mee Rebus Terengganu . Berdebar nak buat ni sebab bezanya resepi ni kita terus masukkan saje mee ke dalam sup tu . Risau mee nya tu kembang semangkuk! Ternyata setelah menggunakan Mi Urai ni, tekstur mee nya tidak kembang ! Masih kenyal lagi dan enak untuk dimakan . Lepas ni sudah semestinya Mi Urai lah yang menjadi pilihan sis. Thanks Motherhood bagi #Mamacubatry Mi Telur Urai yang sangat menepati citarasa saya ni.

27/05/2021

Terbaik!

Mi Urai Pedas Berapi nama masakan saya hari ni. Dapat free pack daripada Motherhood, so kita pun try la main masak masak kat dapur. Best gila dapat barang percuma, sedap pulak tu. Pasni boleh terus beli, saya suka, anak suka dan husband pun suka. Terbaik!

27/05/2021

Jatuh Cinta Pandang Pertama

Hari ni kita masak2 simple , campak2 je bahan2 dh jadi. Yang penting kita guna mi telor urai ye. Ni kita buat mee goreng mamak je? saya betul2 jatuh cinta dengan mi telor ini. Dh la takde kolestrol, tiada bahan pengawet dan rasanya very rich!!! Tak tau nak habbbbbaaaaaq!!!. Ada dua jenis satu flat satu lagi yg normal, yg flat tu elok kalau buat pasta2 gitu?. Uols boleh beli kat supermarket atau online pun.

27/05/2021

The Perfect Choice for My Kids

Hari ni mommy ada dapat Mi Urai daripada Motherhood Malaysia. Thank you so much! So mommy masak Mi Urai Original ala2 Oglio Olio for mommy and Mi Urai Flat ala2 Carbonara Cheese. Rezeki anak-anak mommy hari ni. As a mother, I always pick the right choice of brands for my beloved children.

25/05/2021

Convenient Food

Mi Urai is really convenient and simple. It only takes a few minutes to solve my meal. I put some tomyam sauce, then put an egg, some enoki mushrooms and shrimps, and a bowl of tomyam mee are done within 10 minutes

24/05/2021

Enlighten your Taste Buds with Mi Urai

As a working mother we sometimes come back home all tired. Even some shops are closed early due to this Covid pandemic time and sometimes we are even afraid to go out anywhere to make sure we stay safe and healthy. However, thanks to Mi Urai, I get to explore cooking different types of healthy, easy and simple dishes for my family especially for my son who loves eating noodles. The texture and taste of the noodle itself enlightens the flavour of the food. Cooking with Mi Urai noodles is time saving especially for us parents who just want to cook a quick meal in the same time put a smile on our family's faces.

24/05/2021

Senang Nak Masak

Weekend ni malas nak keluar, so order #MiUrai daripada website @motherhood.com.my . Asalnya nak buat mee goreng je, last sekali jadi Carbonara noodles sebab ikut selera si kecil Chinta Amanda. ????????

23/05/2021

MIURAI

Sedap, sihat dan menyelerakan!

21/05/2021

Goodness From A Pack

Tried this awesome noodles and it tasted so good. Prefer the original pack. You can simply boil it and mix it with some ingredients like chicken or shrimps, and a little bit of soy sauce or chilli paste to taste.

21/05/2021

Tasty

This is definitely one of the best noodles I have ever tasted. Thank you Motherhood for allowing to be a part of this campaign. I absolutely love it and I?m going to get more of Mi Urai noodles soon.

21/05/2021

So Sedap!

So today I just nak chill 'Stay At Home' dengan my delicious freshly made noodles with shrimp. Sedap tau Mi Urai ni, I suka sangat dengan Mi Urai Original (Red Label). Thank you @motherhood.com.my for this opportunity. Dah, jom makan! #MamaCubaTry #SemuaPunBoleh #MiUrai

20/05/2021

Mudah, Senang, Lazat

Senang je nak masak Mi Urai ni. Sedap pulak tu. Mi Urai ni ada dua jenis, satu yang jenis biasa dan lagi satu biasa bentuknya flat sikit. Terima kasih @motherhood.com.my sebab bagi saya cuba Mi Urai. #MamaCubaTry #SemuaPunBoleh #MiUrai

19/05/2021

Sedap dan lembut

Teksturnya walaupun lembut tapi tak mudah patah. Anak mmg suka sebab sedap dan mengenyangkan.Terbaik

17/05/2021

Easy & Delicious!

My first time trying this brand surprisingly it's nice & easily blends in with other ingredients!

Write a review

Mamacubatry - Mi Urai

Mamacubatry - Mi Urai

Mi Urai is made with select ingredients, using the latest technology to create premium egg noodles with superior bite. Try both Mi Urai Original and Mi Urai Flat, and enjoy them with your favourite recipes

Write a review

More Products in this category:

More Brands in this category: