Reduced price!

Pureen Baby Head To Toe Wash with Pro - Vitamin B5 & Vitamin E (750ml)

PRN750HT

Gentle On Eyes & Skin with Pro-Vitamin B5 & Vitamin E, Halal

  • Specially formulated to conveniently cleanse baby's entire body (from head to toe).
  • Unique 'Tear-Free' formula that is gentle to the eyes and skin.
  • Enriched with Pro-Vitamin B5 & Vitamin E to care for baby's delicate hair, scalp and skin.
  • Mild enough for everyday use.

More details

Promotions:

Seller: Lion Baby

Active 2 days ago

Postive 83.22% (17421)

Motherhood Rewards
You can collect RM0.10 loyalty points with this item. Remember: These points can be used during your next purchase.


Rating: 4.3/5 (128 votes)

RM10.63

-RM3.80

RM14.43

   Delivery Options
Standard Delivery 2 - 7 days
Payment Methods
Payment Methods

More info

Product Description:

Legal Disclaimers

  • This product is certified halal by Jakim. Suppliers’ halal certification for local chicken/beef are from JAKIM/JAIN whilst imported beef/buffalo/lamb/mutton from Islamic bodies recognized by JAKIM in Australia, New Zealand, India

Features

  • Gentle On Eyes & Skin, With Pro-Vitamin B5 & Vitamin E, Halal

Product Marketing

  • Specially formulated to conveniently cleanse baby's entire body (from head to toe). Unique 'Tear-Free' formula that is gentle to the eyes and skin. Enriched with Pro-Vitamin B5 & Vitamin E to care for baby's delicate hair, scalp and skin. Mild enough for everyday use. Leaves baby's hair soft and shiny, with a fresh, clean scent. Ideal for adults too

Ingredients

  • Deionised Water, Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Polyquaternium-39, Polyquaternium-10, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Tetrasodium EDTA, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Chloride, Citric Acid, Fragrance, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone, CI 19140

Product Information

  • Third Party Logos
  • Halal-certified Local 'JAKIM'
  • Country of Origin - Malaysia

Preparation and Storage

  • Directions: Pump onto palm, apply on hair and body. Lather and rinse off

Manufacturers Address
Bodibasixs Manufacturing Sdn Bhd
Importer Address
Summit Co (S) Pte Ltd.,
1 Kim Seng Promenade,
#14-12,
Great World City West Tower,
Singapore 237994
Distributor Address
Summit Co (M) Sdn Bhd.,
Lot 6,
Jalan 19/1,
46300 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia


Packaging
Numeric Size

  • Numeric Size - 750

Unit (specific)

  • Unit (specific) - Millilitres

Average Measure

  • Average Measure (e)

Safety Information

  • Keep out of children's reach

How to buy

Reviews

23/10/2018

Pureen Baby Head to Toe Wash

由于是新手妈妈,在选择产品中,难免会担心宝宝皮肤问题,这个产品用了过后,宝宝皮肤没有不适,味道香,宝宝皮肤也很滑,可以从头洗到脚,价钱便宜,在商场也容易买到。

18/10/2018

Bagus untuk anak

Pureen head to toe adalah produk yang bagus. Selepas mandi anak akan berbau harum dan kulit makin lembut. Terbaik

16/09/2018

recommended

Good for baby also children..both of my kids used too. Won’t irritate and make their skin dry. Is easier for them from head to toes wash and smell soft good

24/08/2018

Goods service

Seller reply

10/08/2018

Highly recommended!!!

Recommended!!sesuai untuk baby newborn..kulit baby tidak kering.mandian head to toe yang murah dan berbaloi.saya telah menggunakan mandian ini untuk baby saya from newborn until 4months.Bau yang wangi dan tidak memedihkan mata.

26/07/2018

NICE PRODUCTS

The ingredient quite good for babies & kids!

25/07/2018

Good price

Also fast shipment!

21/07/2018

Prompt Delivery

Very prompt delivery, thanks for saving my time :)

17/07/2018

值得使用+经济方便购买

宝宝一岁开始使用到现在快一年了。味道很香也很持久,很多shopping centre都很容易找到。重点是价钱经济又实惠?

01/06/2018

Fast delivery

Receive in good condition

15/05/2018

bau yang wangi

Sesuai digunakan untuk bayi dan orang dewasa. Bau sangat wangi dan tak memedihkan mata bayi saya.

15/05/2018

Pureen baby head to toe wash

I’m using this Pureen baby head to toe wash since my daughter was born. I’ve been using this product for my daughter for 1 year 8 months.I personally find it is a great wash. Its very convenient to bathe my daughter entirely from head to toe. Love the freah smell.

15/05/2018

Pureen Baby Head To Toe Wash

家里七个小孩从出生就开始用Pureen Baby Head To Toe Wash沐浴露。Pureen沐浴露含有vitamin E 而且使用温和的配方,非常适合小孩,即使沐浴露不小心流进眼睛也不会造成眼睛刺痛和流泪。Pureen Baby Head To Toe Wash洗后身体会散发出清新的香味,让我忍不住有时也会偷偷使用。

14/05/2018

Great

Great head to toe wash for kids, good for sensitive skin and also tear free. It has tons of vitamins also. Great product by Pureen

14/05/2018

good

This wash is good for baby skin, soften the skin and good for allergy skin

13/05/2018

jimat dan mudah

pureen head to toe wash menjimatkan kerana boleh digunakan dari rambut hingga ke kaki bayi. tidak perlu membeli sabun yang berlainan lagi.mudah dibawa kemana mana kerana hanya perlu satu sahaja sabun untuk bayi.tidak memedihkan mata dan baunya pun wangi.

13/05/2018

Anak saya sangat sukakannya

Mandian terbaik untuk bayi. Juga org dewasa. Lembut pada kulit dan tidak memedihkan mata. Bau yang wangi dan harumannya kekal berpanjangan. Seisi keluarga sukakanya.

13/05/2018

Pureen wash to toe

Mandian yang tak memedihkan mata anak saya.. Sangat wangi dan kulit bertambah lembut..

13/05/2018

Suits my baby so well

Its head to toe and no need to buy another shampoo for baby because its all in one. The smell is good but its not long lasting.

12/05/2018

Lebih jimat dengan Pureen Head to Toe

Lebih jimat dgn pureen head to toe ni krn harganya mmg lebih murah dari jenama lain..saya x perlu beli shampoo & body wash secara berasingan..sangat sesuai dibawa ke mana2 krn lebih mudah dibawa,hnya 1 botol utk kegunaan dari rambut ke tubuh anak sy…tapi sy lebih sukakan bau yg lembut sprti johson baby..bau pureen head to toe ni ok,tp agak kasar sikit..

12/05/2018

pakej lengkap

satu untuk kegunaan seluruh badan. sangat sesuai dengan rambut dan kulit anak-anak saya. berbau harum dan membuatkan rambut dan kulit mereka lembut dan segar. mereka sangat sukakannya. berbaloi untuk dimiliki.

12/05/2018

Mandian pilihan utama utk bayi saya

Gunakan sejak ank pertama lahir hingga sekarang.Saya mmg sgt berpuas hati mnggunakan Pureen Baby Head To Toe Wash ni.Harganya mmg sgt berpatutan & berbaloi dibeli.Tekstur mandian ni sgt pekat dan kaya dengan buih yg lembut & tidak memedihkan mata bayi saya.Mandian ni juga mmbersihkan tanpa mnghilangkan kelembapan kulit.Baunya pula sgt wangi,berbau lembut & sesuai utk bayi.Sememangnya pilihan utama saya.

12/05/2018

价钱满经济的不会贵

Pureen Baby Head To Toe Wash的价钱满经济的不会贵而且也香,很温和适合宝宝的皮肤

11/05/2018

tidak pedihkan mata

saya suka guna mandian pureen kerana bersesuaian dengan kulit anak saya dan tdak pedihkan mata ketika digunakan

11/05/2018

melembut dan melembabkan kulit bayi...

Mandian Pureen head to toe amat sesuai untuk anak saya. kulit sentiasa lembut dan lembab. Baunya juga harum. Ianya juga tidak memedihkan mata. Boleh digunakan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki…

11/05/2018

Wangi

Mandian pureen ni sangat wangi dan bagi saya sangat lembut baunya. Bau boleh dikatakan sangat kuat dan lama melekat pada badan anak. Memang bagus dan sangat syorkan pada ibu-ibu yang lain

10/05/2018

Many foam

I had used this for few times when my son was below 1 year old. He had skin allergic after using. I think this is not really suitable for delicate baby skins but now that he is 3 years old, he had no problem bathing with this Pureen head to toe. And it creates lots of foam when we put in the bucket.

10/05/2018

Soft and smooth skin

Saya berpuas hati dengan hasilnya. Kulit bayi rasa lembut, tidak melekit selepas mandi dan kulit bayi tidak mudah menjadi kering. Hanya satu sahaja perkara yang saya kurang berpuas hati dengan produk ini. Walaupun mempunyai bau yang wangi, namun bauan nya tidak tahan lama. Mungkin ini sahaja yang boleh ditingkatkan di masa hadapan. Selain dari itu, saya amat berpuas hati.

09/05/2018

Mandian 2 in 1

Pureen Baby Head To Toe Wash membersihkan seluruh badan bayi, dari kepala hingga kaki dengan mudah.Mandian yang tidak memedihkan mata ini diperkaya dengan Pro-Vitamin B5 dan Vitamin E untuk menjaga rambut, kulit kepala dan kulit supaya kekal lembut.mandian 2 in 1 ini dapat memudahkan untuk kegunaan harian bayi saya kerana tidak perlu membeli syampu dan mandian yang berasingan.sangat wangi dan bayi saya sukakannya.

09/05/2018

Terbaik untuk anak

Bau yg sangat best…memang wajib beli untuk anak…

09/05/2018

The Best Choice for Infant?

My husband bought this baby wash when he cant found the other brand that we used before was finished (it is as given as present). Suprisingly, it is much better and suitable for my baby that we kept buying it whenever it is finished. Love Pureen baby wash! ?

09/05/2018

Produk Pureen memudahkan kerja saya

Sejak anak dah pandai menyulur merangkak satu masa dulu memang cukup susah hati bila tengok dia kena habuk lantai huuuu. Harga sabun ni pun xmahal sangat *save duit.
Kalau tangan yang ada kesan hingus dia ke, kesan makanan ke pun boleh hilang tanpa adegan sental menyental. jimat tenaga kahkahkah ..

08/05/2018

Mandian yang selamat

Saya menggunakan mandian pureen sejak bayi saya baru lahir. Wangi dan melembutkan kulit. Ia juga selamat dan tidak memedihkan mata. Masih setia menggunakannya sehingga sekarang.

07/05/2018

家人最爱

附有温和配方,适合一家大小每天使用。沐浴露含维生素E,可深层保湿肌肤滋润。合理的价格,加上清新味道,它已成为我们全家人最爱之一。

06/05/2018

Pureen Baby Head To Toe Wash

Saya berpuas hati dengan hasilnya. Lembut dan tidak melekit selepas mandi dan kulit bayi tidak mudah menjadi kering. Hanya satu sahaja perkara yang saya kurang berpuas hati dengan produk ini. Walaupun mempunyai bau yang wangi, namun bauan nya tidak tahan lama. Mungkin ini sahaja yang boleh ditingkatkan di masa hadapan. Selain dari itu, saya amat berpuas hati.

05/05/2018

MANDIAN BAYI YANG LENGKAP

MANDIAN BAYI PUREEN HEAD TO TOE WASH PRO VITAMIN B5 VITAMIN E BAGUS UNTUK DIJADIKAN MANDIAN BAYI YANG BARU LAHIR. TIDAK MEMEDIHKAN MATA SERTA BERBAU WANGI TETAP TIDAK MEMUDARATKAN BAYI. BAYI AKAN BERBAU WANGI BERPANJANGAN SELEPAS DIMANDIKAN DENGAN PUREEN HEAD TO TOE. BOLEH DIGUNAKAN SETIAP HARI KERANA DIJAMIN TIDAK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN BAYI.

05/05/2018

Murah tapi berbaloi

Bagi CN, jenama Pureen adalah antara jenama yang murah tapi berkualiti. Lagi-lagi bila borong masa pureen sale hujung tahun, sangat-sangat berbaloi. Pureen Baby Head To Toe Wash With Pro-Vitamin B5 & Vitamin E ni antara sabun baby kegemaran CN kerana bau yang wangi dan tidak pedihkan mata. Ia juga serasi dengan kulit anak-anak CN.

05/05/2018

no more tears

Both of my kids and me are using this. I like to smell my kids every time after they bathing. Most important is it’s gentle to eyes, not causing tear.

05/05/2018

Mandian terbaik anak dari lahir

saya menggunakan pureen ini kepada anak saya sejak lahir..kulit anak saya sentiasa wangi dan segar sepanjang hari..really love it. anak dan ibu juga guna pureen

05/05/2018

经济,实惠,好用!

这宝宝冲凉液很好用,很温和适合宝宝的皮肤。
而且价钱也很实惠!很值得购买!

05/05/2018

Good choice for baby

The most important thing is that it is head to toe wash. It save money, mild on baby skin and the fragrance is so smooth. A very good product for everyday use for my baby.

31/05/2017

gentle on the skin

Like any new mum I have been cautious with what I use on my baby's skin and I've found this very gentle on his skin.

Write your review !

Write a review

Pureen Baby Head To Toe Wash with Pro - Vitamin B5 & Vitamin E (750ml)

Pureen Baby Head To Toe Wash with Pro - Vitamin B5 & Vitamin E (750ml)

Gentle On Eyes & Skin with Pro-Vitamin B5 & Vitamin E, Halal

  • Specially formulated to conveniently cleanse baby's entire body (from head to toe).
  • Unique 'Tear-Free' formula that is gentle to the eyes and skin.
  • Enriched with Pro-Vitamin B5 & Vitamin E to care for baby's delicate hair, scalp and skin.
  • Mild enough for everyday use.

Write a review

Customers who bought this product also bought:

More Products in this category:

More Brands in this category: